750 ANIVERSARI DE LA PAERIA DE LLEIDA

PAERIA DE LLEIDA

IMATGES ANIMADES

per a una història econòmica de Lleida

Explicar 750 anys de l’evolució econòmica de Lleida en 9 minuts i sense imatges de referència, pot arribar a ser una feina igualment d’apassionant que feixuga. D’entrada la limitació del temps va portar a l’equip a plantejar la recreació històrica en base a grans conceptes i seleccionar només aquells que més influència han tingut en el desenvolupament de l’economia lleidatana. No hem entrat en detalls sinó que l’enfocament general ha estat totalment transversal, pensant en un públic destinatari el més obert possible i plantejant la historia amb un llenguatge fresc, àgil i proper a l’entreteniment.

La manca de material gràfic ens obligava a una reconstrucció, però pressupostàriament equilibrada. Finalment, cercant aquest equilibri de recursos, vam apostar per “donar moviment a reconstruccions” fetes amb dibuixos d’en Josep Maria Cazares. L’engany visual just perquè l’espectador estigui entretingut mentre assoleix una visió general dels fets que van marcar aquests últims 750 anys de la ciutat de Lleida.

Si alguna cosa uneix les generacions avui en dia, és el còmic, amb els seus canvis d’estil, però amb una narrativa sòlida i molt propera a l’audiovisual. Ens hem servit d’aquest llenguatge per mostrar més que per explicar. Aquesta és l’aposta que hem fet amb la Regidoria de Promoció Econòmica. Una aposta que en realitat no consisteix en un canvi de llenguatge, ni tan sols és una novetat, sinó en l’assoliment d’una forma d’explicar conceptes institucionals creient i esperant que sigui més atractiva.