FUSTES

FUSTES és una sèrie d’animació amb objectes 3D, amb els personatges fets de fusta (d’aquí el nom del projecte), que es dirigeix, en una primera fase de producció, al públic infantil, treballant els conceptes que ja formen part de la seva formació escolar, però tractats d’una manera més lúdica.

Cal pensar que no es tracta tant d’un programa educatiu com d’un programa de divertiment basat en termes que l’espectador ja treballa a l’escola. Seria fins i tot desitjable evitar coincidències en la manera d’explicar cada apartat.

L’objectiu és el de fer una sèrie llarga de peces per a televisió d’uns 20-25 minuts en les que es proposen temes molt específics i tractats amb un llenguatge ajustat a l’edat.

Els mòduls que es contemplen en principi són: jocs de lògica i matemàtiques; un circ; com funciona un objecte senzill; la música; forma i color; ecologia, faules i civisme; i, finalment, esports…

Fustes és un projecte que es desenvolupà en el Griho (Grup de Recerca en Interacció Persona Ordinador i Integració de Dades) de la Universitat de Llida, a partir d’una idea compartida amb en Ton Granell i en Sergio Manceñido.