PEP ORIOL

FORMACIÓ

Títol DEA per la UAB (2006)

Llicenciatura  en  Ciències de la Informació secció Publicitat per la Universitat Autònoma de Bellaterra.  (1983)

Disseny gràfic i fotografia a l’Escola Elisava del C.I.C.  Barcelona (1979 fins 1981)

Curs de Metodologia de la Programació d’Ordinadors a les dependències d’Honeywell Bull a Barcelona, 1976 (400 hores)

Certificat de suficiència de català nivell C

Certificat d’acreditació de competències en tecnologies de la informació i la comunicació (nivell 2)

APLICACIONS INFORMÀTIQUES

En treballs de so he utilitzat:

Pro Tools, Cubase, Cakewalk, Audition…

En grafisme:

Adobe Illustrator, Coreldraw, Photoshop, Fontographer

En 3D:

3d Studio, 3d MAX, Poser, Bryce, DAZ 3D

En edició de vídeo:

EDIT, Speed Razor, After Effects, Avid, Suite Adobe Première, Suite Final Cut.

En interactius:

Flash

Ofimàtica:

Suite Office, Adobe Acrobat, Suite iWork.

Certificat de l’ACTIC nivell 2

EXPERIÈNCIA PROFESSIONAL

2007…

Consultor audiovisual autònom. Treballo com independent en tasques de consultoria per la Paeria de Lleida i la UdL en el complex MAGICAL.

2008 – 2009

Conceptualització de l’espai de televisió de les valls pel Conselh Generau d’Aran.

2007 – 2008

Producció executiva a la productora ANTÀRTIDA

2003 …

Professor de la Universitat de Lleida (UdL). Unitat de comunicació i periodisme audiovisual del departament de filologia catalana. També he participat en diversos Màsters.

2002 – 2007

PRODUCTORA LLEIDATANA DE TELEVISIÓ. Dins el GRUP SEGRE aquesta productora explota el canal LLEIDA TELEVISIÓ, en el que he estat cap de programes i de realització (inclosa l’àrea tècnica) fins l’any 2007.

2001 – 2002

Professor del Grau Superior d’Imatge i So de l’IES La Caparrella de Lleida

1998 – 2001

(Independent) Aquests anys vaig treballar gairebé exclusivament per a PLANETA DE AGOSTINI fent la realització, l’edició, el doblatge o la subtitulació de productes de quiosc: Sèries com  “Erase una vez” o “La Aventura submarina de Jacques Cousteau”, Cursos d’Economia i Idiomes, Enciclopèdies multimèdia, etc… formen el gruix d’una col·laboració que va durar fins l’any 2001.

Des de l’any 1996 he dirigit diverses obres de teatre i òperes de petit format.

1985 – 1998

CAN BRUIXA P.A.S.A. (Doblatge i producció audiovisual) Doblatges per Canal 10, TV3 de Catalunya, Antena 3, Canal +, Tele 5, Canal 9 i TV Galícia. Treballs de publicitat per MCCANN ERICSON i SOLANA/CID

Programes en vídeo per empreses com  BAYER, FESTO, JAEGER, GENERALITAT DE CATALUNYA, SOLEX, MARPOSS, FERRER INTERNACIONAL, AYUNTAMIENTO DE SAN SEBASTIAN, VICEVERSA/LEACRIL, BANCO ATLANTICO, EDITORIAL PLANETA, HISPACOP, SANOFI, M&E FLAMINGO, LA VANGUARDIA, EL MUNDO DEPORTIVO, etc. En aquestes produccions he intervingut en els camps de la realització multicàmera, el guió, el muntatge, l’animació convencional i infogràfica, l’operació de càmeres, etc.

1983 – 1985

TRAM SA (Producció audiovisual) Al començament de la meva incorporació a aquesta empresa vaig fer les funcions de càmera i operador de fotografia gairebé 3 anys, raó per la qual també puc aportar experiència en aquest àmbit, a la qual puc afegir els 10 anys  que vaig estar en l’equip tècnic del teatre de La Passió de Cervera amb una instal·lació per un escenari de 400m2.

EXPERIÈNCIA DOCENT

Professor de Producció i Realització Audiovisual  a la Universitat de Lleida en el Grau de Comunicació i Periodisme Audiovisuals, unitat dins el departament de Filologia Catalana i Comunicació Audiovisual, des de setembre de 2003.

També en aquesta mateixa unitat he impartit Psicologia de la Comunicació i Tècniques de so.

Des del 2008 fins la seva desaparició, professor del MÀSTER EN INTERACCIÓ PERSONA-ORDINADOR per el departament d’Informàtica i Enginyeria Industrial de la Universitat de Lleida.

(2007) Professor del MASTER DE MEDIACIÓ LINGÜÍSTICA al Departament de Filologia Clàssica, Francesa i Hispànica de la Universitat de Lleida.

El curs 2001-2002 vaig ser cap de departament i professor de pràctiques audiovisuals, producció i post producció al grau superior d’Imatge de l’IES La Caparrella, a Lleida. També en aquella época vaig treballar com formador de formadors del departament d’ensenyament, amb un curs d’Adobe Premiere per l’ICE i un de similar sobre la Suite Adobe per a metges de l’hospital Arnau de Vilanova.

He fet diversos cursos i seminaris de teatre per amateurs.