SOM CINEMA

Cal situar SOM CINEMA en el context d’una realitat sociocultural cambiant i engrescadora que cal observar d’aprop per no quedar-nos encorats en els models convencionals i culturalment elitistes del segle passat. Per damunt de tot, un festival del segle XXI ha d’esdevenir popular i engrescador. En el context d’aquest món globalitzat on la tecnologia dilata fronteres culturals i geogràfiques, les senyes identitàries són cada cop més comuns i es manifesten sovint de manera poc o gens convencional: llenguatges originats en el teclat de la computadora o el telèfon mòbil, estructures narratives construides a partir de la imatge, missatges comunicats de manera immediata a partir de tècniques publicitaries i tantes altres coses. (extret de la web del SOM CINEMA). El festival s’edita des del 2008.

En la definició de SOM CINEMA, es planteja una observació transversal de la contemporaneïtat de les arts visuals: quines són les tendències actuals a nivell creatiu o en quins paràmetres es mou el seu consum, un festival de cinema que vol anar més enllà de la simple programació i exhibició d’un grapat de pel·lícules. He estat el director de les gales en les tres primeres edicions.